Επιλογή Σελίδας

Η Εκπαιδευτική – Αναπτυξιακή Πλοηγός σε συνεργασία με την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη –  Ένωση Ηρακλείου οργανώνουν εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.

Νομικό Πλαίσιο
Σημειώνεται ότι με το άρθρο 12 της ΚΥΑ 8197/90920/22-7-2013 όλοι οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων υποχρεούνται να κατέχουν το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης από τις 26 Νοεμβρίου 2015 και μετά, προκειμένου να προμηθεύονται νόμιμα τα γεωργικά φάρμακα. Πιστοποιητικό οφείλουν να διαθέτουν όλοι εκείνοι στο όνομα των οποίων εκδίδονται τα παραστατικά προμήθειας των φυτοπροστατευτικών  προϊόντων ή οι επιβλέποντες τη χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Κατάρτιση
Η Εκπαιδευτική – Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ θα σας παραχωρήσει όλο το εκπαιδευτικό υλικό που χρειάζεστε για την συμμετοχή σας στις εξετάσεις. Όταν σας δοθεί το υλικό, θα οριστεί και η ημέρα εξέτασης σε ένα από τα εξεταστικά κέντρα που παρέχονται.Το πιστοποιητικό χορηγείται έπειτα από επιτυχή εξέταση, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το εν λόγω πιστοποιητικό έχει πενταετή ισχύ. Εάν είστε ήδη κάτοχος του πιστοποιητικού, και εφόσον έχουν παρέλθει πέντε έτη από την ημερομηνία απόκτησης του, οφείλετε να το ανανεώσετε το αργότερο έξι μήνες πριν την λήξη της ισχύος του.

Εξέταση
Η Εκπαιδευτική – Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ έχει πιστοποιηθεί ως  εξεταστικό κέντρο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο οποίο μπορείτε να κάνετε αίτηση και να καταβάλλετε το συνολικό ποσό των 50€ (ευρώ) για την συμμετοχή σας στις εξετάσεις. Θα κληθείτε να απαντήσετε σε σαράντα (40) ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε ορισμένο χρόνο. Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού θα πρέπει να απαντήσετε σωστά σε τουλάχιστον είκοσι (20) ερωτήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης θα ενημερωθείτε άμεσα για τον αριθμό των ερωτήσεων που απαντήθηκαν σωστά και για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού.

Εξεταστικά κέντρα
Εξεταστικά κέντρα θα παρέχονται σε Ηράκλειο, Αρχάνες, Καστέλλι Πεδιάδος, Αρκαλοχώρι και Πύργο Μονοφατσίου.

Συμμετοχή
Για την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα πιστοποίησης μπορείτε να δηλώσετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας με σκοπό να σας παράσχουμε όλες τις σχετικές πληροφορίες που χρειάζεται.

Εναλλακτικά,

 • Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2810-792207 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 17:00 ή να μας στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση katartisi@ploigos-ea.gr.
 • Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Ένωση Ηρακλείου (Λεωφ. 62 Μαρτύρων 146, 71303, Ηράκλειο Κρήτης | T: 2810-378175) καθώς και με τα παραρτήματα αυτής:
  • Αρκαλοχώρι: Τ: 28910-22223 | Ε: arkal@agrunion.gr
  • Καστέλλι Πεδιάδος: Τ: 28910-31262 | Ε: kastelli@agrunion.gr
  • Πύργος Μονοφατσίου: Τ: 28930-22309 | Ε: pyrgos@agrunion.gr
  • Αρχάνες: Τ: 2810-751474

Αίτηση

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.